De eerste dagen in Thailand
Door: Mariska
Blijf op de hoogte en volg Mariska
29 Juni 2008 | Thailand, Chiang Mai
Voor degene die in Nederland vaak geirriteerd zijn in het verkeer: Ga dan nooit in Thailand rijden. Het verkeer rijdt kris kras door elkaar heen. Ik heb geen idee wie waar voorrang heeft en links en rechts haalt iedereen elkaar in. En voor als je wilt weten hoe hard je rijd, kijk vooral niet op de km teller want die doet het bij 6 van de 10 auto's niet eens. Politie? Ja die bestaat hier ook. Wat ze doen? Geen idee. Ik zag ze een boete uitschrijven aan de kant van de weg aan iemand. Maar waarom? Niemand houdt zich hier aan de verkeersregels heb ik het idee.
Zo sterk als we zijn, laten we ons niet gek maken. We beginnen meteen met het plannen van de komende dagen.
De eerste gedachte die we beide delen, zonder dat we het van elkaar weten is:
Ik wil zo snel mogelijk weg uit Bangkok. Hmm, oke dat is duidelijk. Dat wordt een ticket regelen naar Chiang Mai!
Op naar de eerste de beste Travel agency..
Naast het boeken van een trein kaartje hebben we ook een hele dag excursie geboekt en een hotel op Ko phangan waar volgende maand the full moon party wordt gehouden.
Na deze drukke eerste dagen zijn we toe aan onze eerste massage. Ik zit helemaal vast en kan wel een massage gebruiken. Na de massage had ik het idee alsof ik weer de hele wereld aankon.
De dag van de excursie zijn we o.a. naar the floating market, the snake farm en the bridge on the river kwai geweest. Deze lange dag was de moeite waard! Ja, je leest het goed een SNAKE FARM. Tats haar grootste angst is de slang. Zo stoer als ze is loop Tats met zweterige handen, trillende benen en een over zijn toeren kloppend hart naar binnen. Ik ook wel een beetje angstig om mij heen kijkend loop toch cooltjes met haar mee. Als we weer op weg naar buiten zijn loopt er een poppetje rond met een dikke python om zijn nek. Ja daar moet en zal ik mee op de foto! Zo gezegt zo gedaan. Zelfs Mvr. Anthonio heeft de slang een soort van om haar nek gehad. Ik ben erg trots op haar!
Na deze lange dag, nemen we de trein van 22:00uur naar Chiang Mai. Deze trip van ongeveer 700km duurt gelukkig maar 14 uren lang.. En we hebben mazzel, tegenover ons slaapt een Nederlands gezin die lichtelijk druk zijn. Je kan je voorstellen na nog geen 1 nacht goed te hebben geslapen hoe zich dat bij mij tot irritaties heeft geleid.
Maar er zit ook een voordeel aan, ik heb genoeg tijd gehad om in de lonely planet een hotel uit te zoeken voor de komende nachten.
We gaan morgen kijken wat we de komende dagen voor trips we willen gaan maken en wat we hier allemaal willen zien.
Nog even een kleine mededeling:
Van alles hebben we foto's gemaakt maar helaas zijn wij de fotocamera verloren in de taxi. Ondertussen hebben we een nieuwe aangeschaft.
We hadden daarop al een aantal foto's gemaakt. Het geheugenkaartje moest nog geformatteerd worden. We hebben gekozen om deze gemaakte foto's af te laten drukken. Dat betekent helaas bij dit bericht geen foto's.
Ik laat snel meer van me horen, en dan zal ik mijn verhaal boeiender proberen te maken. Ik ben nog steeds erg moe vandaar dat dit een korte samenvatting is van wat mijn eerste dagen in Thailand waren.
Liefs Mariska
29 Juni 2008 - 14:19
Astrid:
Sukkelsss nu al jullie camera verloren! nou gelukkig niet pas na twee weken.. van af nu lekker met een koortje om je nek hangen he!:P
Maar echt leuk om te lezen wat jullie nu in zo een korte tijd al allemaal hebben gedaan!!
Heeeeeel veeeeeel plezier nog!! En Marisss we mailennnn xxx As
29 Juni 2008 - 15:40
Pieta:
Hoi Mariska, leuk om je verhaal te lezen! Doe voorzichtig en nog heel veel plezier daar. -
29 Juni 2008 - 16:23
Mama:
Dag lieverd,
Wat een hoop gezien en gedaan al! Als Tats een politieverklaring kan regelen, is het mogelijk de verloren camera op te geven aan de verzekering. Pas goed op, veel plezier, kus van papa en mij!!! -
29 Juni 2008 - 17:10
Sabine:
Hey meiden,
Een slang!!!Iehhhh maar wel heel cool :-)
Goed van je Tats dat je em ook om hebt gehad, ben trots op je!Je angsten overwonnen..
Veel plezier nog!!
Dikke kus sab -
30 Juni 2008 - 13:29
L0esjeo:
wauwww tats met een slang die groter is als zij.!?:P
wat n sukkels zijn jullie ook dat jullie die camera kwijtraken.. maar aan de andere kant zoveel prikkels om je heen logisch dat je hem vergeet..
ik ga deze site goed blijven bezoeken..
xxx voor jullie beiden -
30 Juni 2008 - 17:41
Wouter:
Jammer van de fotocamera. Zal wel met de hectiek van het moment te maken hebben gehad. Proberen jullie maar een beetje tot rust te komen, want er is voor jullie nog een hoop te zien en te doen.
Veel plezier, groetjes,
Wouter -
30 Juni 2008 - 19:18
Yvonne Koenen:
Hoi Mariska,
Ook hier in Maarssen worden je vakantieverhalen gevolgd.
We wensen je een hele fijn vakantie toe.
Dat met zo een slang lijkt me doodeng.
Yvonne
02 Juli 2008 - 20:26
Viv:
Dag schatje van me, alles cooltjes??? Pas goed op jezelf en ook op Tat. Doe voorzichtiggggg..... LATERSSSSSSSSSSSSSS